Siden 2011 har ADHD-foreningen uddelt Aalykkeprisen på deres årlige konference. Aalykkeprisen er en pris, som gives til en person som har ydet en indsats ud over det sædvandlige for ADHD-sagen. Jeg kendte godt til prisen, men havde på intet tidspunkt troet at jeg nogensinde skulle modtage den, ikke en gang bare være nomineret til den. Og derfor er det også en ekstra stor ting, en kæmpe ting for mig, at kunne fortælle at jeg torsdag d. 4/9 modtog Aalykkeprisen 2014.

En anerkendelse ingen nogensinde vil kunne tage fra mig

Jeg er simpelthen så glad, stolt og overvældet over den kæmpe anerkendelse. For mig er det i hvert fald kæmpe stort at blive udvalgt til at modtage Aalykkeprisen. Jeg har aldrig grædt af glæde, men jeg indrømmer gerne at det var tæt på da jeg fik det at vide. Tænk sig, lille mig, som stadig kan være så skrøbelig. Lille mig, som udgav mit første indlæg på flyvsketanker.dk d. 27/2/14 – et indlæg som lige så meget var min måde at “springe ud” på. Lille mig, som på mange måder selv bruger bloggen til at bearbejde og blive klogere. Lille mig, som egentlig ret tit ikke tror særlig meget på mig selv og mit værd. Mig der ellers plejer at snakke meget, også på skrift wink synes næsten det er svært at finde ord der beskriver præcis hvor meget det betyder for mig at have modtaget Aalykkeprisen. Det er en anerkendelse af mig og mit arbejde som ingen nogensinde vil kunne tage fra mig. En anerkendelse af et stykke arbejde, jeg altid er meget perfektionistisk omkring og aldrig selv synes er helt godt nok – men det er der (tydeligvis) andre der gør, og det skal jeg bare lære at tro på.

En dag jeg aldrig glemmer

Den 4. september 2014 er en dag jeg aldrig nogensinde vil glemme! Da ADHD-foreningen selvfølgelig ville sikre sig at jeg kunne være der til overrækkelsen, havde jeg et par dage forinden fået den kæmpe nyhed og var blevet inviteret til at komme og være med hele dagen. Jeg havde længe ønsket at komme med på konferencen, så det i sig selv var en stor gave. Min mor tog med mig, og  vi ankom omkring kl 13 – allerede herfra oplevede jeg ting, jeg aldrig havde troet jeg skulle opleve. Jeg hørte flere gode oplæg, og nød i det hele taget den atmosfære af dygtighed, faglighed og nysgerrighed hele konferencen summede af. Jeg rendte hurtigt ind i Bettina, som er ansat ved ADHD-foreningen og som var med på Pinsecamp 2014 – hun sørgede for at jeg hele dagen havde det godt, og følte mig tryg. Flere af de dygtige ansatte hos ADHD-foreningen genkendte og roste mig meget, og da en sød kvinde kom og sagde “Dig kender jeg fra nettet” og  også roste mig meget og det efterfølgende viste sig at være direktøren for ADHD-foreningen, er det svært ikke at få lidt sommerfugle i maven og bare blive fyldt med glæde og stolthed. Allerede inden det blev aften, og prisen skulle overrækkes havde jeg fået kæmpe oplevelser med i bagagen – oplevelser der kun blev større som dagen gik. Da klokken blev 19 var der stor festmiddag, og det var under denne at Aalykkeprisen skulle overrækkes – som du måske kan forestille dig var det ikke meget jeg fik spist, jeg var i stedet fyldt med nervøsitet, spænding, glæde og en masse sommerfugle i maven.

“I år har vi valgt at give Aalykkeprisen til….”

At blive kaldt op på en scene, foran 440 mennesker, mange af dem dygtige fagfolk, for at modtage Aalykkeprisen. At stå deroppe, mens formanden af ADHD-foreningen Jette Myglegaard holder den flotteste til til/om mig. Selv at tale foran så mange mennsker. Og at selvsamme 440 mennesker rejser sig op og klapper af en. Det er det største, det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Det er faktisk så stor en oplevelse at jeg stadig kniber mig selv lidt i armen for at være sikker på at det ikke er en drøm. Jeg tør stadig næsten ikke tro på at det virkelig er sket for mig. At forsøge at genfortælle den er heller ikke nem – for hvordan beskriver man det største øjeblik i ens liv?

aalykkeprisen

Den smukke buket blomster jeg har fået af ADHD-foreningen ifb. med Aalykkeprisen.

aalykkeprisen

Aalykkeprisen indebærer et littografi af Troels Trier og et kontant beløb på 5000kr. Her ses det smukke littografi “Pigernes masker” som jeg jeg har modtaget – jeg er SÅ glad for det!

Jette Myglegaard, formand for ADHD-foreningens tale ved overrækkelsen af Aalykkeprisen:

ADHD-foreningen har indstiftet Aalykkeprisen, som en anerkendelse af mennesker, som gør noget ud over det sædvanlige for ADHD-sagen.

Det har været virkelig dejligt at læse om mennesker, som er blevet indstillet til at modtage dette års pris. Det er mennesker, som brænder for at hjælpe andre, for at perspektivere debatten og for at skabe overskud i livet for dem, der kæmper med ADHD, hvad enten de er professionelle, frivillige eller folk, der er med til at sætte dagsordenen i medierne.

Efter intense overvejelser har vi besluttet, at vi i år vil give prisen til en kvinde, som kæmper for vores fælles sag på sin helt egen måde og med et gå-på-mod og en villighed til også at sætte sig selv på spil, som vi kun kan beundre.

Hun er muligvis ikke så kendt i ADHD-kredse endnu, men for dem som kender hende betyder hun rigtig meget. Hun leverer en helt enestående og meget inspirende indsats drevet af et stort ADHD-hjerte.

Og med disse ord vil jeg gerne bede Marie-Louise Hylleberg om at komme herop og modtage Aalykkeprisen 2014.

Marie-Louise har bloggen “Flyvske tanker – ADHD smitter ikke, det før tabu” og så er hun forfatter på e-bogen “ADHD smitter ikke”.

Marie-Louise brænder for at bryde tabuet omkring livet med ADHD, og det der kan følge med diagnosen. Hun fik først diagnosen sidste år, men hun har allerede med sin åbenhed gjort en forskel for andre med ADHD og deres pårørende.

Hendes blog handler om hendes personlige erfaringer, men hun er også dygtig til at videreformidle faglig viden. Hun skriver åbent og ærligt on livet med ADHD på godt og ondt og er åben over for dialog omkring omkring hverdagen med ADHD.

Så derfor, Marie-Louise, denne lille anerkendelse af en stor indsats. Du gør en kæmpe forskel for rigtig mange mennesker allerede og vi er sikre på at flere kommer til fremover.

Din åbenhed og entusiasme smitter. Tak for det.

Jeg synes simpelten at det var så flot en tale Jette Myglegaard holdte. Jeg bliver helt rød i kinderne bare ved at tænke på de mange flotte ord.

jette myglegaard

Formanden for ADHD-foreningen, Jette Myglegaard og jeg.

Jeg har helt sikkert glemt at fortælle en masse, men som sagt – hvordan beskriver man noget så stort, ordentligt? En ting er sikkert, jeg er kun blevet endnu mere motiveret og har fået endnu flere drømme, mål og ambitioner for at bryde tabuet om ADHD og hvad der følger med.

Til sidst vil jeg endnu en gang takke ADHD-foreningen. Tak for den kæmpe store anerkendelse! Tak for en fantastisk dag, som jeg aldrig nogensinde vil glemme! Og tak fordi I vil mig, og mit arbejde. Jeg håber på at se jer alle igen, snart heart