Flyvske tanker

ADHD smitter ikke - det gør tabu.

Hvad pokker er tankemylder?

Det super smart at jeg kan gemme mine indlæg som “kladde”, for det ikke altid jeg har tid til at skrive hele indlægget når ideerne dukker op og nogle gange kan det være en ide til et emne som jeg måske lige skal tænke mere over. Hvor ville det være fedt, hvis jeg ligesom med indlæggene kunne gemme mine tanker som “kladder” – for som du måske allerede har gættet, og som navnet på bloggen antyder har jeg MEGET flyvske tanker – tanke mylder, og jeg tør sgu godt indrømme at det er i meget svær grad.

Men hvad pokker er tankemylder så?

Min psykiater plejer at sige at det er som et orkester uden dirigent – og han har ganske ret, men jeg fandt for nogle måneder siden på en forklaring som unge mennesker måske har nemmere ved at forstå. Hvis du er over 18 har du højst sandsynligt været på et diskotek. Her står der altid en vagt eller dørmand i døren og sørger for at der hverken kommer for mange ind, eller der ikke bliver lukket nogle “uvelkomne” ind. Forestil dig nu et diskotek uden en dørmand – et diskotek uden gæster er ikke sjovt, men for mange gæster, som er total crowded er da mega ufedt. Min hjerne mangler simpelthen en dørmand. Hvis jeg fik løn for at tænke, ville jeg mangemillionær – min hjerne er nemlig konstant på overarbejde. Hvis du synes jeg snakker meget, så forstår jeg dig – jeg fører nemlig konstant 15-50 samtaler med mig, oppe i hovedet. Nogen gange er det en masse usammenhængende rod, ikke negativ heller ikke positiv bare en masse tilfældige ting, tit når jeg måske ikke engang at registrere indholdet, og kan måske ikke sætte ord på. På de dårlige dage kan det være en masse negative tanker om mig selv. På de gode dage, og den kommer der heldigvis flere og flere af, kan jeg blive helt forundret over hvor mange fantastiske ideer og tanker der popper op. Jeg tænker på tusind ting på en gang, samtidig med at jeg egentlig ikke tænker på noget. Mine flyvske tanker er ikke kun noget negativt, det kan helt sikkert også være en fordel. Men det kunne nu altså være rart, bare at prøve en enkelt gang kun at have en tanke igang. Gad vide hvordan det føles ikke at have tankemylder, ville jeg så være lige så kreativ, iderig og småtosset?

4 Kommentarer

  1. Jeg kan føle det som om, at der er er fyrværkeri inde i hovedet… Tankerne er fyrværkeri, de popper op på en gang, og overlapper hinanden.. Eller kommer lige pludselig på irriterende tidspunkter.. Det har sine fordele og ulemper, men kan godt være fedt at holde nytår, men ikke hver dag…

    • Selvom jeg ikke føler det som fyrværkeri, forstår jeg udemærket hvad du mener. Og jeg er enig, tankemylder KAN være godt, men puh hvor kan det altså også være skidt :/

  2. Griner af din kommentar over dørmand illustartionen :-D. Jeg har stress og har fået vildt gode værktøjer til at få styr på mit tankemylder! Jeg havde en fyrre sporet motorvej i mit hoved og blev fuldstændig handlingslammet af det. Jeg fik hjælp af http://www.humi.dk/ ang tankemylder, de skriver noget om det her: http://www.humi.dk/tankemylder. Jeg valgte deres selvcoaching system indumind.dk og brugte især læringspakken “stop tankerne” til at lære at tage kontrollen tilbage til mig selv. Vildt at opleve at det kan lade sig gøre! :-).

  3. Er du gal hvor rammer det indlæg bare plet med mig selv.. Jeg har selv ADHD og kæmper RIGTIG meget med tankemylder, specielt om aftnen. Mit tankemylder kan blive så ekstremt at jeg kører mig selv ned med de tanker, det går udover mit selvværd og mit forhold til min kæreste, fordi jeg til tider kan starte en diskussion/skænderi over noget så mega latterligt fra fortiden. Det gør jeg mig ked af det og jeg føler jeg ødelægger mit forhold og mig selv..
    Jeg er begyndt at overanalysere mit eget forhold og har alt for mange bekymringer, hvilket er super drænende og tager alt min energi. Jeg plejede at være et positivt menneske, det var også det som andre sagde var kendetegnet ved mig, men hende er jeg ikke længere, i hvert fald ikke med mit forhold. Min kæreste kan ikke forstå, hvorfor jeg er så hård ved mig selv, jaa jeg spørger mig selv om det samme..

Har du lyst til at dele dine tanker?

© 2019 Flyvske tanker

Tema af Anders NorenOp ↑